Μαθαίνουμε το γράμμα Αα-Εκπαιδευτική πρόταση

Spread the love

Όταν σκέφτεσαι την Προδημοτική σκέφτεσαι πάντα την αλφαβήτα. Πώς να κάνεις τα πετνάχρονα παιδάκια της τάξης σου να θέλουν να μάθουν τα μικρά γραμματάκια της αλφαβήτας.

Η εποχή του ΑΛΦΑ,ΒΗΤΑ,ΓΑΜΜΑ,ΔΕΛΤΑ πέρασε. Τώρα μιλάμε για αναδυόμενη ανάγνωση και γραφή. Δεν έχω σκοπό να αναλύσω τι σημαίνουν οι όροι. Ίσως κάποια άλλη στιγμή.  Απλώς θα προσπαθήσω να μοιραστώ μερικές ιδέες για το πώς καταφέραμε στη δική μου τάξη να αγαπήσουμε την ΑΛΦΑΒΗΤΑ!!

Παρατήρησα ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να ξεκινάω το μάθημα με ένα απλό ποίημα, μια φιγούρα, ένα παιχνίδι ή ένα τραγούδι σε σχέση με τη φωνούλα που θέλουμε να μάθουμε κάθε φορά. Επίσης, διαπίστωσα ως σημαντικό τη χρήση υλικών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αυξάνουν τη συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα.

Το Αα-Ιδέες για τη διδασκαλία του γράμματος Αα

  • Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι “Ιστορίες από τη φάρμα-Η αγελάδα που ήθελε να κάνει δίαιτα”

Image result for η αγελαδα που ηθελε να κανει διαιτα

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τους πιο κάτω σύνδεσμους.

Greek books

e-shop

 

  • Στη συνέχεια στο πάτωμα τοποθετήσαμε την πεινασμένη Αγελάδα που ήθελε να φάει όλες τις λέξεις από Αα

πεινασμένη αγελάδα

και τυπώσαμε τις πιο κάτω εικόνες για να τις τοπεθειτήσουν τα παιδιά ανάλογα με το γράμμα που αρχίζουν σε λέξεις που μπορεί να φάει η πεινασμένη αγελάδα και αρχίζουν από Αα ή όχι. Μπορείτε να τυπώσετε τις εικόνες όταν πατήσετε πιο κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια κάθε παιδάκι πήρε μια λέξη και ένα μαρκαδόρο και κύκλωσε το Αα. Μπορείτε να τυπώσετε τις λέξεις πατώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο.

Το γράμμα Α

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Να έχετε όμορφες και Δημιουργικές Διδασκαλίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *