Παιχνίδια φτιαγμένα με αγάπη για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!! (3)

Spread the love

Το μπίνγκο της αγάπης και της αλφαβήτας!

 

Υλικά για το παιχνίδι:

  • 5 καρδιές με γραμμένα τα γράμματα της λέξης ΑΓΑΠΗ.
  • Κάρτες του μπίνγκο ανάλογες με τον αριθμό των παιδιών (πχ. 2παιδιά-2κάρτες)
  • Κόκκινα χρωματιστά μολύβια ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

Είναι ένα παιχνίδι κλήρωσης, όπου κληρώνονται τυχαία τα 5 γράμματα της λέξης ΑΓΑΠΗ. Οι καρδιές με τα γράμματα βρίσκονται ανακατεμένα και αναποδογυρισμένα πάνω στο τραπέζι. Ο/η εκπαιδευτικός ή ένα παιδί αναποδογυρίζει κάθε φορά μια καρδιά. Κάθε παίχτης έχει μία κάρτα με διάφορα γράμματα και κάθε φορά που ένα γράμμα αναποδογυρίζεται αυτός ζωγραφίζει το αντίστοιχο γράμμα πάνω στην κάρτα του. Κερδίζει αυτός που θα ζωγραφίσει πρώτος όλες τις καρδιές που έχει η κάρτα του και  φωνάξει Bingo.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Εκτυπώνουμε όλες τις εικόνες. Κόβουμε τις κόκκινες καρδιές με τα γράμματα της λέξης ΑΓΑΠΗ. Κόβουμε κάθε καρδιά ξεχωριστά  και την πλαστικοποιούμε αν υπάρχει δυνατότητα. Δεν πλαστικοποιούμε τις κάρτες του μπίνγκο για να μπορούν να ζωγραφίζουν πάνω τα παιδιά Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο!

TIPS. Αν θέλουμε μπορούμε να πλαστικοποιήσουμε τις κάρτες του μπίνγκο και να δώσουμε κόκκινο μαρκαδόρο μη ανεξίτηλο. Όταν τελειώσει το παιχνίδι σβήνουμε τον μαρκαδόρο εύκολα με ένα χαρτί και έχουμε τις κάρτες έτοιμες και για επόμενες φορές.

Slide2Slide3Slide1

Τυπώστε το μπίνγκο των γραμμάτων πατώντας εδώ!

Ενισχύστε το έργο μας κάνοντάς ένα LIKE στη σελίδα μας στο Facebook ή κάνοντας FOLLOW στη σελίδα μας στο Instagram.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *