Επίσκεψη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη-Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά

Spread the love

Ψάχνετε ιδέες για εναλλακτικές βόλτες με το παιδί; Ψάχνετε κάποια ιδέα που θα τους προσφέρει ικανοποίηση, ευτυχία αλλά και να είναι εποικοδομητική;

Σας προτείνουμε μια οικογενειακή επίσκεψη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Σίγουρα μια επίσκεψη σε μια πινακοθήκη δεν φαντάζει μια δημοφιλής ιδέα για βόλτες με το παιδί. Όμως θα ξαφνιαστείτε με τις επιλογές και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μια οικογένεια στη Λεβέντειο Βιβλιοθήκη. Οι Λεβέντειος Βιβλιοθήκη έχει δημιουργήσει και έχει οργανώσει δραστηριότητες που ελκύουν το κάθε παιδί.  Δραστηριότητες που δεν θυμίζουν σε τίποτα την κλασική ιδέα που έχουμε στο μυαλό με τον επισκέπτη στην πινακοθήκη να περιφέρεται αγέλαστος με τα χέρια δεμένα αυστηρά πίσω.

Φωτογραφία του χρήστη A. G. Leventis Gallery.Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, στο κέντρο της Λευκωσίας, εγκαινιάστηκε το 2014, πραγματοποιώντας την επιθυμία του Αναστασίου Γ. Λεβέντη να δημιουργηθεί μια δημόσια πινακοθήκη. Ένα σύγχρονο, φιλόξενο κτήριο, φιλικό προς το περιβάλλον και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μουσειολογικά μέσα, η Πινακοθήκη έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί επισκέπτες κάθε ηλικίας.

 

Απολαύστε με την οικογένειά σας μια διασκεδαστική ημέρα στη φιλική για τα παιδιά Πινακοθήκη. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας, δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις, ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μπορείτε να κατεβάσετε δεδομένα σχετικά με τις ξεναγήσεις. Μόλις βρεθείτε στην Πινακοθήκη, ακολουθήστε τη μασκότ, τον Leo, στην οικογενειακή ξενάγηση, εστιάζοντας στα σημαντικότερα αριστουργήματα των Συλλογών.

Φωτογραφία του χρήστη A. G. Leventis Gallery.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία μέσων για να γίνει η οικογενειακή σας επίσκεψη εκπαιδευτική και συνάμα διασκεδαστική. Κάθε όροφος διαθέτει ένα εκπαιδευτικό σημείο, που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης, καθώς και μια σειρά από ψηφιακά παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά. Οι μικροί μας επισκέπτες μπορούν να δανειστούν επίσης τα σκαμνάκια «Scoopy» από την Υποδοχή. Ένας Οδηγός για την οικογένεια, με ειδικό περιεχόμενο για τα παιδιά, παιγνίδια και πληροφορίες σχετικά με την Πινακοθήκη και τα κορυφαία έργα της, πωλείται στην Υποδοχή, ενώ στο Πωλητήριο διατίθενται δύο παιδικές εκδόσεις: Γίνε ντετέκτιβ τέχνης και Ζωγραφίζω παρέα με τον Leo.

Φωτογραφία του χρήστη A. G. Leventis Gallery.

Πριν και μετά από την επίσκεψή σας, μπορείτε να κατεβάσετε παιχνίδια και άλλο εκπαιδευτικό υλικό από το App Store της Πινακοθήκης. Για πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, πατήστε εδώ.

Φωτογραφία του χρήστη A. G. Leventis Gallery.

Ωράριο Λειτουργίας

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη λειτουργεί καθημερινά, εκτός της Τρίτης, από τις 10:00 έως τις 17:00. Παραμένει ανοιχτή την Τετάρτη έως τις 22:00.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: €5
Γενική είσοδος με ακουστικό οδηγό αυτόνομης ξενάγησης: €7

Ελεύθερη είσοδος:

Παιδιά και νέοι έως 18 ετών

 

Γενέθλια στην Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους μικρούς της φίλους να γιορτάσουν τα γενέθλια τους με ένα διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο. Δύο διαδραστικά πακέτα γενεθλίων, για παιδιά 5-8 και 8-12, γεμάτα δράση και περιπέτεια. Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη εμπειρία στις Συλλογές της Λεβεντείου Πινακοθήκης! Και για όσους αυτό δεν είναι αρκετό προσθέστε στο πακέτο σας δραστηριότητες τέχνης και χειροτεχνίας.

 

1ο Πακέτο: Ο Τροχός της Ανακάλυψης

Γύρισε τον χρωματιστό τροχό, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, και λάβε μέρος στις ξεχωριστές δοκιμασίες που σε περιμένουν !

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα γυρνάει τον χρωματιστό τροχό και ανάλογα με το χρώμα θα τους δίνονται διαφορετικές και διασκεδαστικές αποστολές τις οποίες θα πρέπει να εκπληρώσουν, για παράδειγμα, “Ο Ντετέκτιβ”, “Παντομίμα”, και “Γίνε εσύ ο Καλλιτέχνης”. Χρησιμοποιώντας το “κουτί με τα εργαλεία” (το οποίο θα περιέχει αντικείμενα όπως ipads, χρωματιστά μολύβια, μεγεθυντικό φακό κτλ.), τα παιδιά θα εργαστούν ομαδικά για να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες αυτές καθώς θα εξερευνούν τις μοναδικές Συλλογές της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Ηλικίες: 5-8

2ο Πακέτο: Μυστήριο στη Λεβέντειο Πινακοθήκη!

Μπορείς να λύσεις το μυστήριο? Γίνε ντετέκτιβ και μαζί με την ομάδα σου εξερεύνησε και ανακάλυψε τα ανεξήγητα μυστήρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης!

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι τα παιδιά να μεταμορφωθούν σε ντετέκτιβ και προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Αφού τα παιδιά χωριστούν σε ομάδες τους δίνεται μια πλοκή. Στόχος τους θα είναι να εξερευνήσουν την πινακοθήκη και με τη βοήθεια στοιχείων που θα βρίσκουν θα μπορέσουν να λύσουν το μυστήριο.

Ηλικίες: 8-12

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22668830 (Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή στο education@leventisgallery.org

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στεγάζεται στην οδό:
Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5 (πρώην Λεωνίδου)
1097 Λευκωσία, Κύπρος
Τ.Θ. 22543
+357 22668838
Email: info@leventisgallery.org

Website: http://www.leventisgallery.org/home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *