Μια φορά και ένα καιρό-Εφαρμογή για κινητά με διαδραστικές ιστορίες που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Spread the love

Join The Tale-Διαδραστικές ιστορίες για παιδιά

Σε μια εποχή που τα παιδιά διαβάζουν ολοένα και λιγότερα βιβλία, η Join the Tale τα προσεγγίζει μέσα από κινητά και ταμπλέτες προσφέροντας εκπαιδευτικές ιστορίες τις οποίες μπορούν να διαβάσουν, να ακούσουν και να συμμετέχουν σε αυτές.

Η βιβλιοθήκη διαδραστικών ιστοριών της Join The Tale θα αποτελείται από ιστορίες στα ελληνικά και αγγλικά με επιλεγμένη θεματολογία από την καθημερινότητα, επεξεργασμένες από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Η ομάδα της Join The Tale:

Αποτελείται από Κύπριους επαγγελματίες – πετυχημένους στον τομέα τους οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για επιτυχία του Έργου.

  • Βασιλική Παπαχαραλάμπους, Εγκεκριμένη λογίστρια: Συνέλαβε την αρχική ιδέα και συμμετείχε στη δημιουργία του επαγγελματικού σχεδίου.
  • Ανδρέας Καπανδρέου, Βιβλιοθηκονόμος – Συγγραφέας: Συμμετοχή στη συγγραφή και το στήσιμο των ιστοριών.
  • Μαρία Περδικογιάννη, Παιδοψυχολόγος: Υπεύθυνη για την ψυχολογική – διδακτική προσέγγιση των ιστοριών και τη δημιουργία των ψυχολογικών προφίλ.

Τον σχεδιασμό της εφαρμογής και τα γραφικά ανέλαβε η κυπριακή εταιρεία Cocoon Creations.

Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν:

  • Σε παιδιά 4-10 χρόνων καθώς και στους γονείς τους.
  •        Η εφαρμογή και το πρώτο παραμύθι διατίθενται δωρεάν μέσω iTunes kai Google Play Store για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
  • Γλώσσα: Ελληνική και Αγγλική.

Πλεονεκτήματα

  1. Διαδραστικότητα (Interactivity): η ιστορία εξελίσσεται μέχρι ενός σημείου όπου η εφαρμογή ζητά από το παιδί να προβληματιστεί και να επιλέξει την εξέλιξη της πλοκής. Με τον τρόπο αυτό το παιδί ταυτίζεται με τους ήρωες και συμμετέχει κυριολεκτικά στο παραμύθι. Η ιστορία συνεχίζεται με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις επιλογές του παιδιού.
  2. Ψυχολογική προσέγγιση: η εφαρμογή έχει στηθεί με την καθοδήγηση ειδικού παιδοψυχολόγου που επικεντρώνεται σε θέματα της καθημερινότητας και πως θα μπορούσαμε να τα προσεγγίσουμε. Στο τέλος κάθε ιστορίας και ανάλογα με τις επιλογές του παιδιού, παρέχεται στον χρήστη μια σύντομη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του.
  3.     Φωνητική καθοδήγηση και στις 2 γλώσσες για παιδιά που τώρα μαθαίνουν να διαβάζουν ή έχουν μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ).

1η Ιστορία: Ο Μελής ο Νταής (Σχολικός εκφοβισμός)

Οι ιστορίες της Join The Tale θα καλύπτουν διάφορα θέματα που απασχολούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους και θα παρουσιάζονται με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μηνύματα.

Η πρώτη δωρεάν ιστορία αφορά τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από ένα παράδειγμα βγαλμένο από το σχολικό περιβάλλον. Εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται τη σωματική ή τη λεκτική βία από κανέναν!

Η ιστορία απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δέχονται βία, όσο και σε αυτά που την ασκούν. Απευθύνεται ακόμα σε παιδιά του σχολικού περιβάλλοντος που παρακολουθούν τη βία παραμένοντας αμέτοχα, αλλά και στους γονείς των παιδιών.

Η ιστορία είναι επιμελημένη από ειδική παιδοψυχολόγο και είναι διαθέσιμη τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.
Έχει και φωνητική καθοδήγηση για μικρότερα παιδιά ή παιδιά με προβλήματα ανάγνωσης και μπορεί να παίξει σε κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα.
Στο τέλος της ιστορίας, ανάλογα και με τις απαντήσεις του παιδιού δημιουργείται ένα ψυχολογικό προφίλ για το παιδί.
Κατάλληλο για παιδιά μεταξύ 4-10 χρόνων αλλά και τους γονείς τους!

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή (μαζί με την ιστορία) εντελώς δωρεάν αναζητώντας “Join The Tale” στο Google Play Store ή Apple iTune Store ή ακολουθώντας από τη συσκευή σας την πιο κάτω διεύθυνση:  http://onelink.to/jointhetale

Το τρέιλερ της πρώτης ιστορίας:

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/JoinTheTale/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *