Οργάνωσε το υλικό σου στο σπίτι, χωρίς να χάσεις το μυαλό σου!

Spread the love

Καλοκαιράκι μου γλυκό πόσο σε αγαπώ! Είναι η στιγμή της χρονιάς που χαλαρώνουμε, ηρεμούμε από τους γρήγορους ρυθμούς της σχολικής χρονιάς και απολαμβάνουμε στιγμές ησυχίας που τόσο μας λείπουν μέσα στη χρονιά. Τα σχολεία έχουν κλείσει, έχουμε τακτοποιήσει τις τάξεις μας και έχουμε φέρει στο σπίτι όλα τα υλικά μας: υλικά κατασκευών, κατασκευές, εικόνες, φυλλάδια, τραγούδια, ποιήματα, cds και πολλά ακόμα. Συνήθως οι πιο πολλοί από εμάς τα ξεχνάμε σε μια γωνιά του σπιτιού μέχρι να έρθει η στιγμή για την επόμενη χρονιά. Όμως όταν έρχεται η καινούρια χρονιά προετοιμαζόμαστε για την καινούρια μας τάξη και πολλές φορές πολλά υλικά μένουν ανακατεμένα μέχρι να τα χρειαστούμε και να τα ψάχνουμε από εδώ και εκεί.

Αυτή είναι η στιγμή, τώρα που είμαστε χαλαροί στο σπίτι, να οργανώσουμε το υλικό μας, τους φακέλους μας και ότι έγινε ένα μικρό χάος. Γιατί αν δεν οργανωθούμε τώρα, θα χρειαστεί να κάνουμε ξανά το ίδιο υλικό την επόμενη φορά που θα το χρειαστούμε, αφού δεν θα το βρίσκουμε.

Πώς όμως θα το κάνουμε σωστά;

Οργάνωση του υπολογιστή μας

Αρχικά θα πρέπει να οργανώσουμε τον υπολογιστή μας που έχει γεμίσει η οθόνη του με διάφορα πράγματα που έχουμε κατεβάσει στον υπολογιστή μας.

Βήμα 1ο: Οργανώνουμε φακέλους ανάλογα με το θέμα:

Πχ. φάκελος Χριστούγεννα, φάκελος Πάσχα, φάκελος Στοματική Υγεία, φάκελος Κυκλοφοριακή Αγωγή κ.ά.

Βήμα 2ο: Σε κάθε θεματικό φάκελο χωρίζουμε υποκατηγορίες

-Τραγούδια

-Ποιήματα

-Παραμύθια

-Φύλλα Εργασίας

-Εικόνες

-Ιδέες για κατασκευές

-Λίστες Αναφοράς

-Ιδέες για Δραστηριότητες

-κ.ά. (ανάλογα με το τι υλικό έχουμε για κάθε θέμα)

Π.χ Φάκελος ΕΛΙΑ 

 

Οργάνωση Έντυπου Υλικού

Βήμα 1ο: Χωρίζουμε και αρχειοθετούμε το υλικό που έχουμε σε ειδικούς φακέλους ή τσάντες ανάλογα με το θέμα τους.  Επιλέγουμε είδος φακέλου ανάλογα με το μέγεθος και τη ποσότητα του υλικού που έχουμε για κάθε θέμα. Μπορούμε να προμηθευτούμε σε πολύ καλές τιμές από διάφορα καταστήματα.

Image result for πλαστικός φάκελος τέχνηςRelated image

 

Βήμα 2ο: Αχρχειοθετούμε και οργανώνουμε το υλικό μας σε ειδικές ζελατίνες πριν το τοποθετήσουμε στους πλαστικούς φακέλους γιατί αν απλά ρίχνουμε ότι έχουμε από κάθε θέμα δεν θα τα βρίσκουμε εύκολα όταν τα χρειαστούμε.

Πχ. Φάκελος με Θέμα: Τα συναισθήματα

Ζελατίνες με τραγούδια, Ζελατίνες με παραμύθια,  Ζελατίνες με εικόνες, Cds κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βήμα 3ο: Βάζουμε ετικέττες στους πλαστικούς μας φακέλους:

Τυπώστε τις ετικέττες και κολλήστε τις στους φακέλους σας για καλύτερη οργάνωση.

Η καλύτερη οργάνωση μας βοηθά να είμαστε καλύτερες επαγγελματίες, να βρίσκουμε πιο εύκολα τι χρειαζόμαστε, μας εξοικονομά χρόνο στην εργασίας μας και κάνει την δουλεία μας πιο αποδοτική. Βάλτε τον προσωπικό σας χαρακτήρα και αρχειοθετήστε ανάλογα με το υλικό και το γούστο σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *